Home » Activiteiten » Powerwalk

 Wat is powerwalken?

 

Zoals de naam al aangeeft is het niets meer dan wandelen maar dan met een beetje meer power. Oftewel je verhoogt je tempo van armen en benen. Een gemiddelde looptempo is meestal tussen de 4,5 en 5 kilometer per uur. Door te gaan powerwalken ben je instaat dit op te voeren naar 6 tot 9 kilometer per uur.

Je begrijpt dat hierdoor de conditie verbeterd

Powerwalk training

Tijdens de training bouwen we in 10 lessen het tempo op waardoor je aan het eind van de 10 lessen zou kunnen beginnen met een hardloop training of door stromen maar de cursus voor gevorderde.

Het mooie van deze manier van bewegen is dat het is niet de bedoeling dat je een tempo aanneemt waardoor je buiten adem raakt, zolang je nog kan praten heb je een mooi tempo te pakken.

 

De Les begint met de eerste kilometer warming up, dit houdt in dat je gedurende de eerste kilometer een normaal tempo  aanhoudt hierbij bewegen we wel de armen wat meer intensief. Na een kilometer gaan we rekken en strekken en vervolgens voeren we het tempo op. Gedurende de cursus wordt dit meer (afhankelijk van de conditie die je hebt). De laatste kilometer sluit ik altijd weer in een rustig tempo af en aan het eind van de les  ga we dan nog  te rekken en strekken.

 

Wil jij wel eens meer weten vul dan je gegevens in.